Πρόσωπο που ακτινοβολεί

Maskne: το πρόβλημα που προκαλεί η μάσκα στο δέρμα πώς να το αντιμετωπίσεις

Maskne: το πρόβλημα που δημιουργείται στην επιδερμίδα σου από τη χρήση μάσκας και πώς μπορείς να το περιορίσεις
Maskne: το πρόβλημα που δημιουργείται στην επιδερμίδα σου από τη χρήση μάσκας και πώς μπορείς να το περιορίσεις

Η καραντίνα μας αφήνει σιγά σιγά αλλά η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτικά. Όσο δύσκολο και αν είναι να το εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας, η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη. Τουλάχιστον, μέχρι να μηδενιστούν τα κρούσματα. Από ότι φαίνεται η προστατευτική μάσκα είναι κάτι που θα μας παραμείνει καιρό. Η αγορά έχει κατακλυστεί από διάφορα σχέδια και χρώματα ενώ πολλές γυναίκες έχουν δημιουργήσει τη δική τους εκδοχή. Δυστυχὠς η χρήση της έχει και μερικές αρνητικές επιδράσεις στην επιδερμίδα μας ειδικά με τη άνοδο της θερμοκρασίας. Μία από αυτές είναι η εμφάνιση του Maskne.

Τί είναι το Maskne

Maskne είναι η εμφάνιση ακμής από τη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Ο όρος προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων mask + acne. Η κανονική του ονομασία βέβαια είναι Acne Mechanica. Είναι ένα είδος ακμής το οποίο εμφανίζεται μετά από την επισταμένη επαφή της επιδερμίδας με κάποιο υλικό. Είναι ένα είδος ακμής που εμφανίζουν συχνά οι αθλητές και οι στρατιωτικοί που προκαλείται από τη ζέστη σε συνδυασμό με την τριβή με τα υφάσματα των ρούχων τους.

Αυτού του είδους την ακμή, την εμφανίζουμε πολλές φορές και φορώντας απλώς τα γυαλιά ηλίου μας. Πρόκειται για εκείνα τα σημεία του προσώπου που ιδρώνουμε και δημιουργούνται ερεθισμοί από το υλικό του σκελετού.

maskne

Source: lu.for.you

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο οποιοσδήποτε ερεθισμός της επιδερμίδας, μπορεί να προκαλέσει την εισχώρηση βακτηριδίων στους πόρους. Αυτό προκαλεί μικρές φλεγμονές που εκδηλώνονται με τη μορφή ακμής. Σχετικά με την προστατευτική μάσκα, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία του προσώπου που μπορεί να ερεθιστούν. Αυτά είναι το σαγόνι, η περιοχή της μύτης και τα χείλη.

Πώς μπορείς να το καταπολεμήσεις;

Πλύσιμο του προσώπου πριν και μετά τη χρήση της μάσκας

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας πριν αλλά και αμέσως μετά τη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στην επιδερμίδα μας, θα εισχωρήσουν σε αυτή με την πίεση της μάσκας αν δεν τους έχουμε απομακρύνει. Φλεγμονές, ακμή και ερεθισμοί είναι τα πιο “απλά” που θα μπορούσαν να συμβούν.

Απολέπιση

Η συχνή απολέπιση μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση της ακμής. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από την επιφάνεια της επιδερμίδας μας. Χωρίς φραγμένους πόρους από μικροοργανισμούς και νεκρά κύτταρα, η ζεστη που δημιουργείται από τη μάσκα είναι ακίνδυνη.

Ενυδάτωση με αλόη

Τα ενυδατικά προϊόντα που προσφέρουν καταπραϋντική δράση, βοηθούν στην καταπολέμηση των ερεθισμών. Ειδικά η αλόη είναι ένα εξαιρετικό συστατικό και για την προστασία της επιδερμίδας μας από τους εξωγενείς παράγοντες.

 

Η επικίνδυνη πλευρά της ομορφιάς. 5 επικίνδυνοι συχνοί συνδυασμοί προϊόντων

Previous article

Τα έλαια προσώπου που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

Next article

You may also like