Good Skin DayΟμορφιά | Look GoodΠρόσωπο που ακτινοβολεί

Πώς θα αποκτήσεις περισσότερη ενσυναίσθηση σε σχέση με την επιδερμίδα σου

ενσυναίσθηση και επιδερμίδα
ενσυναίσθηση και επιδερμίδα

Τώρα που οι περισσότερες από εμάς έρχουμε αρχίσει και χάνουμε το μαύρισμα του καλοκαιριού από το πρόσωπο, δεν θα έλεγες ότι είμαστε και απόλυτα ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα. Η επιδερμίδα δείχνει θαμπή και κουρασμένη και καμία σχέση δεν έχει με το λαμπερό δέρμα που είχαμε πριν λίγες εβδομάδες. Η κομψή μπρονζέ λάμψη που κάνει ένα φυσικό contouring στο πρόσωπο, έχει δώσει τη θέση της σε αποχρώσεις που ωχριούν και τονίζουν τις ατέλειες. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την όψη σου αυτή την περίοδο. Κάποιοι από αυτούς έχουν να κάνουν με την έλλειψη συγχρονισμού με την επιδερμίδα μας. Δες παρακάτω γιατί είναι σημαντική η ενσυναίσθηση σε σχέση με την επιδερμίδα μας. 

Επέστρεψες απότομα από τη διακοπές στην καθημερινότητά σου

Η επιδερμίδα των περισσότερων γυναικών επηρεάζεται και ανταποκρίνεται άμεσα στις αλλαγές του περιβάλλοντός μας, που μπορεί να μας προκαλούν στρες. Η απότομη αλλαγή και επιστροφή από τις διακοπές μας, απευθείας στη δουλειά προκαλεί άγχος στον οργανισμό μας, ο οποίος δεν έχει προλάβει να συντονιστεί με τα νέα δεδομένα. Δεν μας έχουμε επιτρέψει να συνειδητοποιήσουμε το πώς βρεθήκαμε από τις παραλίες, καθηλωμένοι σε ένα γραφείο ξανά. Οι αλλαγές στη διατροφή μας επίσης που έρχονται μαζί με το φθινόπωρο (λιγότερα φρούτα και υγρά), επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδας μας. Ένοχος επίσης είναι και ο άστατος ύπνος που προκαλείται από το στρες του εργασιακού περιβἀλλοντος. Τεχνικές διαχείρισης του άγχους, μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες τόσο για το δέρμα σου όσο και για τη ψυχική σου υγεία.

Χρησιμοποιείς λιγότερα προϊόντα

Ο μινιμαλισμός στη χρήση προϊόντων ομορφιάς που μπορεί να έχει επιφέρει η κούραση της καθημερινότητας, δεν βοηθά την κατάσταση όσον αφορά στην επιδερμίδα σου. Το δέρμα διψά για ενυδάτωση και θρέψη. Ο καυτός ήλιος της χάρισε μεν υπέροχη λάμψη αλλά της πήρε μερικά χρόνια νεότητας. Η έλλειψη χρόνο που επιφέρει η επιστροφή στη δουλειά οδηγεί στην χρήση όλο και λιγότερων προϊόντων περιποίησης. Πολλές φορές αυτό συνεπάγεται τη μη ικανοποίηση των αναγκών του δέρματος. Ειδικά μετά τις διακοπές, το σώμα σου χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση από ποτέ. Δες εδώ, μπορείς να κάνεις skin reset της επιδερμίδας μετά το καλοκαίρι.  Η χρήση των κατάλληλων προϊόντων δείχνουν ενσυναίσθηση σε σχέση με την επιδερμίδα μας και ότι “ακούς” αυτό που χρειάζεται το δέρμα σου.

ενσυναίσθηση και επιδερμίδα

Είσαι συνεχώς μπροστά από μια οθόνη

Ειδικά από την καραντίνα και έπειτα, περνάμε ακόμη περισσότερο χρόνο μπροστά από μια οθόνη. Το μπλε φως που εκπέμπεται από αυτή, επηρεάζει αρνητικά την επιδερμίδα μας και αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης η οποία προκαλεί μεταξύ άλλων, ακμή. Κάτι ακόμη που δημιουργεί προβλήματα στην επιδερμίδα μας, είναι ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή μας, τόσο περισσότερο ακουμπάμε με τα χέρια μας το πρόσωπό μας για να το στηρίξουμε. Ουπς.

Το Maskne και η χρήση της μάσκας

Αν φοράς συνέχεια μάσκα (που θα έπρεπε) θα έχεις πιθανώς παρατηρήσει την εμφάνιση ακμής στα σημεία που εφαρμόζει. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του maskne,  των ερεθισμὠν της επιδερμίδας από τη χρήση της μάσκας.

Ξεκίνα να χτίζεις μια νέα σχέση με την επιδερμίδα σου

Αυτή την περίοδο που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την επιδερμίδα μας. Μπορούμε να παρατηρήσουμε τον τρόπο που επηρεάζεται το δέρμα μας με τη χρήση των προϊόντων και πώς ανταποκρίνεται στις περιστάσεις.

Πώς θα αποκτήσεις περισσότερη ενσυναίσθηση σε σχέση με την επιδερμίδα σου

Στη σχέση που κτίζεις με την επιδερμίδα σου παίζει σημαντικό ρόλο να ελέγχεις τρία σημεία καθημερινά. Την όψη της το πρωί μόλις ξυπνάς, την αίσθησή της μόλις επιστρέφεις από τη δουλειά και τη συνολική εικόνα της πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ. Αυτές οι τρεις παρατηρήσεις μπορούν να μας αποκαλύψουν πολλά σχετικά με τις συνήθειές μας που σαμποτάρουν ένα υγιές δέρμα. Είναι ξεκούραστο το δέρμα σου το πρωί όταν ξυπνάς; Αν όχι τότε ίσως κάνεις άστατο ύπνο και έχεις περισσότερο στρες το οποίο θα έπρεπε να διαχειριστείς αυτή την περίοδο. Είναι λαμπερή η επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας; Αν όχι, τότε ίσως δεν ενυδατώνεσαι επαρκώς. Πώς είναι η γενικότερη αίσθηση το βράδυ πριν κοιμηθείς; Νιώθεις το δέρμα σου κουρασμένο και αφυδατωμένο; Ίσως χρειάζεσαι καλύτερη διατροφή ή ακόμη και αλλαγή προϊόντων περιποίησης με πιο εντατική δράση. 

Το να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να συγχρονιστούμε με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, δεν θα μας βοηθήσει μόνο όσον αφορά στην εξωτερική μας λάμψη αλλά θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω ενσυναίσθηση σχετικά με τις εσωτερικές μας ανάγκες.

 

PODCAST | Fasting: πώς έχασα 20 κιλά χωρίς “διατροφή”. Μία διατροφολόγος καταρρίπτει μύθους

Previous article

Τα 2 πιο αποτελεσματικά προϊόντα αντιμετώπισης του Maskne

Next article
Alexia Zaradouka
Beauty & Wellness Blogger, ιδρύτρια του blog Miss BlouBlou, πρώην web beauty editor του περιοδικού Marie Claire Greece και νυν Podcaster, η Αλεξία Ζαραδούκα έχει περάσει από όλο το φάσμα της ομορφιάς.Έπειτα από 8 χρόνια στον κλάδο της ομορφιάς η δημιουργία του Body And Soul είναι ένα ακόμη project ομορφιάς που σκοπό έχει να αναδείξει όλα όσα μας ομορφαίνουν μέσα και έξω.

You may also like